Ratsutalli Vivelyn täysihoito

Tallin päiväohjelma

Ruokinta-ajat:

 

 • Aamuruokinta klo 7-8 välillä
 • Päiväruokinta klo 13.30-14.30 välillä (kokopäivätarhauksen aikaan tarhaan)
 • ltaruokinta klo 19-21 välillä

 

Laidunkaudella laidunhevoset ruokitaan kaksi (2) kertaa päivässä:

 

aamulla klo 7-8 välillä sekä illalla klo 19-21 välillä.

 

 

Tarhausajat:

 

Talvikausi: tammi- ja helmikuu sekä marras- ja joulukuu

 

Valinnan mukaan koko- tai puolipäivätarhaus.

 

Puolipäivätarhaus

n.klo 8-13.30

 

Kokopäivätarhaus

tai n.klo 8-20

 

Kevät- ja syyskausi: maalis-, huhti- ja toukokuu sekä syys- ja lokakuu

 

Kokopäivätarhaus

n.klo 8-20

 

Kesäkausi: kesä-, heinä- ja elokuu

 

Kokopäivälaidun/kokopäivätarha

n.klo 8-20

Puhelin

Tallin puhelinnumero: 045 3305666

 

Päivittäiset asiat pääasiallisesti tähän numeroon, jotta asiat tulevat ilman välikäsiä tallissa kulloinkin työskentelevän tietoon. (Tallin henkilökunta tavoitettavissa parhaiten ruokinta-aikoihin.)

 

Puhelin säilytetään taukohuoneessa. Hätätapauksissa siitä voi soittaa myös muut kuin tallinhenkilökunta.

Tallin säännöt

Tallin säännöt

1.Talli on avoinna 7-21. Tallissa on automaattisesti kytkeytyvät hälyttimet, jotka ovat päällä yöajan klo 21.15- 6.45. Mikäli sinulla on tarvetta päästä talliin tallin aukioloaikojen ulkopuolella ole yhteydessä tallin henkilökuntaan ajoissa.Viimeinen tallista lähtijä sammuttaa valot (myös kentän valot!) ja sulkee ovet tallin henkilökunnan ohjeen mukaan.

 

2.Hevoset ruokitaan kolme (3) kertaa päivässä edellä olevan aikataulun mukaisesti. Mikäli hevosesi tarvitsee ruokintaa jonain muuna aikana tai se on pois karsinasta/tarhasta ruokinnan aikana, huolehtii ruokinnasta itse.

Säilöheinää (ja kuivaheinää maksun maksaneille) annetaan hevosen lihavuuskunnon ja sen syömisen mukaan max 12 kg päivässä. Mikäli hevonen ei syö heiniään, vaan polkee ne allensa, heinäannosta pienennetään! Kuivaheinät on varattu vain niistä erikseen maksaville. Iltaruokinnalla annetaan suurin heinäannos.

 

Jokainen hevosen omistaja huolehtii itse hevosensa väkirehuannosten (kaura, kivennäinen ja suola sekä muut hevosen omakustanteiset lisärehut) annostelusta päivittäin tallin niille varaamiin väkirehuämpäräihin (3 eriväristä ämpäriä/hevonen, jokaiselle ruokinnalle oman värisensä ämpäri). Tallin henkilökunta antaa hevosille vain ämpäreihin valmiiksi annostellut annokset. Huomioi rehuannosten tekemisessä turvotettavat rehut; hevosen omistaja turvottaa rehut itse. Tällöin rehuannos on turvallisinta (käymisen estämiseksi) antaa joko itse tai annostella seuraavaksi lähinnä olevan ruokinan ämpäriin (ei koskaan aamuruokiin, jotteivat seiso yön yli!). Mikäli hevosen omistaja on estynyt tulemaan tallille (esim sairastapaus), tallin henkilökunta voi pyydettäessä ilman erillistä korvausta huolehtia hevosen rehujen annostelusta ämpäreihin omistajan ohjeiden mukaan. Tällöin tallin henkilökunta annostelee rehut päivätallin yhteydessä ämpäreihin valmiiksi saman päivän iltaruokinnalle sekä seuraavan päivän aamu- ja päiväruokinnalle. Ilmoitus tulee olla tallin henkilökunnalla (tallin puh.0453305666) klo 13.30 mennessä. Mikäli hevosesi ei jollakin ruokinnalla syö väkirehuja (esim väkirehut vain aamulla ja illalla), ilmoita siitä tallin henkilökunnalle. Väkirehuämpäräiden käyttö muuhun tarkoitukseen on kielletty. Väkirehuämpärit ovat tallin omaisuutta ja niitä ei saa viedä pois tallilta esim. kilpailumatkoille.

 

3.Tallin henkilökunta huolehtii karsinoiden siivouksen yhteydessä karsinoiden kuivittamisesta.

 

2(2)

Kuivikkeiden lisääminen muiden toimesta karsinoihin ei ole sallittua. Jos omistaja katsoo kuivikemäärän olevan riittämätön, tulee hänen olla yhteydässä tallin henkilökuntaan. Karsinoissa on patjat ja niiden siivouksesta holehditaan sen mukaisesti.

 

4.Hevoset hoidetaan, satuloidaan ja suitsitaan pääsääntöisesti karsinoissa. Näin vältetään ohitustilanteita kapealla käytävällä ja liikkuminen käytävällä on siten kaikille turvallisempaa ja helpompaa. Vesikarsinan viereisessä kengitys- ja hoitotilassa hevosia saa hoitaa samoin kuin tallin pihassa sijaitsevassa hoitopuomissa. Tarhojen aitoihin ei ole sallittua sitoa hevosia kiinni.

 

5.Karsinan ovessa säilytetään vain tarhariimu, riimunnaru, tarvittava ulkoloimitus (max 2 eripaksuista loimea eri keleille) sekä tarhasuojat. Muut tavarat tulee säilyttää niille varatuilla paikoilla. Tallin siivouksen yhteydessä talliin unohtuneet ylimääräiset tavarat pois siirretään löytötavarasaaviin. Huolehdi tavarasi pois löytötavarasaavista. Löytötavarasaavi tyhjennetään ajoittain roskalavalle.

 

6.Koirat on pidettävä kytkettynä tallialueella. Koirat eivät saa olla häiriöksi muille tallin asiakkaille eikä tilan asukkaille, eivätkä ne saa aiheuttaa vaaratilanteita. Koiraa ei saa jättää yksin tallin sosiaalitiloihin tai kytkettynä tallin piha-alueelle. Mikäli koira osaa käyttäytyä tallissa rauhallisesti, sen voi ratsastuksen ajaksi jättää oman hevosen karsinaan.

 

7.Jokainen siivoaa omat ja hevosensa jäljet! Jokainen huolehtii tavarat paikoilleen ja pitää huolen yleisestä siisteydestä. Hevosen ja koiran jätökset tulee siivota pikimmiten kentältä, tallin piha-alueelta, vesikarsinasta ja käytävältä.

 

8.Autot pysäköidään tallin parkkipaikalle. Se on hieman ahdas, joten pysäköi niin, että muutkin mahtuvat. Tallin pihaan voi ajaa auton vain tilapäisesti tavaroita kuljetettaessa tai hevosia lastattaessa. Trailerin säilyttäminen tallin alueella (vain osoitetulla paikalla) on sallittua vain erikseen niin sovittaessa.

 

9.Tupakointi on sallittua vain merkityllä tupakointipaikalla parkkipaikalla. Huolehdithan stumpit tuhkakuppiin ja tarkistat, ettei mikään jää kytemään! Tupakoitsijat vastaavat tupakkapaikan siisteydestä ja turvallisuudesta.

 

10.Jokainen, joka huomaa mahdollisen vaaraan johtavan tilanteen tai jo syntyneen vaaratilanteen, on velvollinen toimimaan kykyjensä mukaisesti ja on vähintään velvollinen ilmoittamaan tilanteesta välittömästi tallin henkilökunnalle.

 

11.Pidä hyvää huolta tallin yhteisistä tavaroista. Jos jotain menee rikki tai huomaat jonkin olevan epäkunnossa, ilmoitathan siitä välittömästi tallin henkilökunnalle, jotta tiedämme hoitaa asian pian kuntoon.

 

12.Tallin taukohuoneessa saa kahvitella, kun muistaa myös itse tuoda kahvipaketin. Jokainen huolehtii omien tiskien tiskaamisesta heti käytön jälkeen. Muista sammuttaa kahvinkeitin!!!

 

13.Pesukone on käytössä erillisestä maksusta (kts. Hinnasto lisäpalveluista). Vain tallin henkilökunta saa käyttää pesukonetta ja henkilökunta huolehtii pyykkien pesusta ja niiden ripustamisesta kuivumaan. Kuivien pyykkien keruusta kuivaushuoneesta huolehtii hevosen omistaja itse. Pestävät pyykit toimitetaan niille osoitettuun paikkaan pusseissa. Pyykeistä on puisteltava/harjattava ym. irtokarvat, roskat, suurin rapa ym. pois ennen pesuun tuomista. Talli pesee pyykkejä tallin oman aikataulun ja kuivaushuoneen varaustilanteen (huomioiden sadepäivät ja loimien kuivatustarve) mukaan.

 

14.Solarium on käytössä erillisestä maksusta (kts. Hinnasto lisäpalveluista). Solariumin käyttö edellyttää henkilökohtaista ohjeistusta ensimmäisellä käyttökerralla. Sovi tästä ohjeistuksesta tallin henkilökunnan kanssa hyvissä ajoin etukäteen!

 

 

Mikäli jollakin tallin hevosella on ratsastajana/vuokraajana alaikäinen henkilö, tulee kyseise hevosen omistajan varmistua seuraavista asioista:

 

 • alaikäisellä tulee olla tallilla käyntiin huotajansa suostumus
 • alaikäinen toimii ja ratsastaa tallilla täysin huoltajansa vastuulla. Huoltajan tulee olla tietoinen, että tallilla ei ole koko ajan henkilökuntaa paikalla.
 • hevosen omistajan tulee perehdyttää alaikäinen tallin sääntöihin ja toimintatapoihin sekä edellyttää niiden noudattamista
 • hevosen omistajan tulee varmistua, että alaikäisellä on riittävä taitotaso toimia turvallisesti ja itsenäisesti hevosten kanssa (haku tarhasta tai laitumelta missä, on myös muita hevosia, taluttaminen, kiinni sitominen ym.)
 • alaikäisen nimi sekä huoltajan yhteystiedot tulee merkitä taukohuoneen yhteystietovihkoon
 • ratsastaessa alaikäisen on aina käytettävä kypärää
 • alaikäisen maastoratsastus tulee tapahtua täysi-ikäisen seurassa
 • alaikäisen esteratsastus tulee tapahtua täysi-ikäisen valvonnassa
 • alaikäisen tallille mukanaan tuomia ystäviä koskee samat edellämainitut asiat

Ratsastuskentän säännöt

Ratsastuskentän varauslista on taukohuoneessa kansiossa. Siihen merkitään kaikki kentällä pidettävät ratsastustunnit (huom! Tunteja pidetään tallilla vain Oy Vively Ltd toimesta tai järjestämänä!).Ratsastustunnit pidetään pääsääntöisesti puolikkaalla kentällä, jolloin toinen puolikas jää itsenäisesti ratsastavien käyttöön. Koko kentän vaativista tunneista (esim jotkut estetunnit) ilmoitetaan erikseen. Silloinkin kentälle saa tulla sekaan ratsastamaan, kunhan väistää tunnilla olevia. Ratsastustuntien aikaan kentällä saa juoksuttaa vain jos itsenäisesti ratsastavien puolella ei ole ketään muita käyttäjiä (tuntien aikaan juoksuttaa voi myös pikkukentällä). Ratsastustuntien aikaan hyppääminen ei ole sallittua.

 

Kentän varauslistaan merkitään myös, jos aijot hypätä tai ajaa kärryillä. Nuorten hevosten ratsutukset on myös hyvä merkitä listaan , jotta muut tietävät tarvittaessa varoa! Hypätessä esteiden sijoittelu on suunniteltava niin, että kentän toinen puolisko jää vapaaksi muiden käyttöön.

 

Tallilla järjestettävistä tapahtumista (esim kilpailuista), jotka vaativat koko kentän varaamista tapahtuman käyttöön, tiedotetaan hyvissä ajoin tallin ilmoitustaululla sekä kentän varauskansiossa.

 

Kentällä tulee ratsastaa, ajaa ja muutenkin käyttäytyä aina huomioiden muut kentän käyttäjät ja turvallisuus. Perussääntö on, että oikealta ohi ja uralla ei kävellä. Pitkin ohjin kävelevät antavat tilaa treenaaville. Hypätessä (muuten kuin tunnilla) on tiedotettava ajoissa, mitä estettä on lähestymässä. Mahdollisesti potkivista hevosista on tiedotettava muille kentän käyttäjille esim. punaisella rusetilla hännässä. Kaikille suositellaan kypärän käyttöä ratsastaessa ja ajettaessa, alle 18 vuotialle se on pakollista.

 

Kentältä on siivottava hevosen jätökset heti ratsastuksen päätyttyä.

Kentän valot on sammutettava heti ratsastuksen jälkeen, mikäli kentälle ei ole tulossa lähiaikoina muita ratsastajia.

 

Tallin estekalustoa saa käyttää vain ratsastuskentällä, josta se käytön jälkeen on kerättävä pois. Estekalusto säilytetään siististi sille varatulla paikalla. Rikkoutuneista tai vioittuneista estekaluston osista on ilmoitettava tallin henkilökunnalle.

 

Ratsastuskenttä on käyttettävissä myös tallin ulkopuolisille sopimuksen mukaisesti maksua vastaan (kts. Hinnasto) ja heillä on samat oikeudet ratsastuskentän käytöön kuin tallissa asuvilla hevosilla ja niiden ratsastajilla. Myös tallin ulkopuoliset ratsastuskentän käyttäjät ovat velvollisia noudattamaan tallin- ja ratsastuskentän sääntöjä.

Hevosten Täysihoitotalli

Ratsutalli Vively on yksityishevosten täysihoitotalli. Talliin mahtuu asumaan 22 hevosta ja 3 pikkuponia.Tallista löytyy myös vesikarsina, kengitys-/hoitotila, solarium, satulahuone, rehuhuone, kuivaushuone, pesukone. Jokaiselle hevoselle oma suuri varustekaappi.

Ratsastajien sekä muiden hevosten huoltajien käytössä on lisäksi taukohuone ja wc.

Tarhat, Laitumet ja kentät

Aukioloajat

Tallin muita palveluita

Tarhat ovat hiekkapohjaiset ja niin suuret, että niissä hevoset mahtuvat hyvin ulkoilemaan yhdessä kaverin kanssa.Kesäisin laumassa viihtyvät hevoset pääsevät myös laitumelle.

 

Kenttiä on käytössä kaksi: iso kenttä on kooltaan n.25 x 75m, pienempi 20 x 40m. Tallilta löytyy estekalustoa sekä kouluaidat.

 

Hevosten hoidosta vastaa ammattitaitoinen henkilökunta, joka auttaa ja opastaa hevosenomistajia kaikissa niin pienissä kuin suurissa hevosenpitoon liittyvissä kysymyksissä.

Talli on avoinna 7-21. Tallissa on automaattisesti kytkeytyvät hälyttimet, jotka ovat päällä yöajan klo 21.15- 6.45.

 

Mikäli sinulla on tarvetta päästä talliin tallin aukioloaikojen ulkopuolella ole yhteydessä tallin henkilökuntaan ajoissa.

 

Viimeinen tallista lähtijä sammuttaa valot (myös kentän valot!) ja sulkee ovet tallin henkilökunnan ohjeen mukaan.

Ratsutalli Vively tarjoaa asiakkailleen myös ratsastuksen opetusta ja valmennusta niin koulu- kuin esteratsastuksessa sekä järjestämme myös ratsastuksen viikonloppukursseja sekä teorialuentoja. Apua saa myös hevosen ratsutuksessa ja ohjasajossa.

Yhteystietoja

Ratsutalli Vively

Haapasalontie 9, 04500 KELLOKOSKI

Talli

 

045 3305 666

vively@talli.fi

Petra Andrejeff

 

050 304 7577

petra.andrejeff@gmail.com

Noora Andrejeff

 

040 708 3496