Ratsastustunneilla ratsastetaan pienryhmissä, joissa ratsukoita on enintään kolme . Ratsastustunneille voi osallistua joko Vivelyn omistamalla hevosella tai omalla (tai vuokraamallaan) hevosella. Myös muut kuin Vivelyn tallissa asuvat hevoset ratsastajineen ovat tervetulleita mukaan tunneille.

Ratsastustuntien pidosta vastaa pääsääntöisesti Petra Andrejeff. Petra on suorittanut ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkinnon (ratsastuksen masteropettaja) ja kilpailee itse kouluratsastuksessa Inter I -tasolla .Myös Noora Andrejeff pitää joitakin ratsastustunteja ja vastaa varsinkin ohjasajotuntien pidosta. 

Tunteja pidetään vakituisesti kaikkina arki-iltoina sekä lauantaisin. Tunneille voi varata vakiotuntipaikan (kuukausikortilla tai vuosikortilla) tai osallistua irtotuntiratsastajana. Tunteja on sovittavissa myös vakiotuntikalenterin ulkopuolelle sekä yksityistunteina. Vakiotuntiratsastajien tuntivarauksiin käytössämme on Ratsukko -kalenteri. Irtotuntiratsastajien sekä muiden uusien ratsastajien tuntivaraukset tulee tehdä puhelimitse 0503047577 tai sähköpostitse talli@vively.fi.

Ratsastustunneila keskitytään paljon ratsastajan istuntaan sekä hyvään perustyöskentelyyn hevosen kanssa. Tunneilla kukin voi harjoitella asioita rauhassa omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteita, oli ne sitten kilpailullisia tai muita. Opetuksessamme tavoitteena on terve hevonen ja tyytyväinen ratsukko.

Ratsastustunteja löytyy niin aloittelijoille kuin jo kokeneemmillekin ratsastajille. Ratsastajien ikähaarukka on pienistä junnuista varttuneisiin sennuihin. Tunneilla ratsastetaan kunkin ryhmän toiveista ja taitotasosta riippuen kouluratsastusta sekä puomi- ja esteharjoituksia. Halukkaille järjestyy myös ohjasajotunteja, maastakäsittelytunteja ym.

Vuosikortilla ratsastavan vakiotuntiratsastajan on taitotason ollessa riittävä mahdollista ottaa haluamastansa Vivelyn hevosesta päivä tai useampi itsenäiseen ratsastuksen harjoittelemiseen. Tällöin on mahdollista osallistua esim myös tallin ulkopuolisiin kilpailuihin, valmennuksiin ym.

Vivelyn hevoset työskentelevät pääsääntöisesti vain yhden ratsastajan kanssa päivittäin ja ratsastajat ratsastavat paljon samoilla vakio hevosilla. Hevosia pääsee rauhassa hoitamaan ennen ja jälkeen ratsastustunnin, kun jokainen ratsastaja vastaa ratsastamansa hevosen hoitotoimenpiteistä ratsastuksen yhteydessä (tarvittaessa toki opetettuna ja avustettuna) ja näin ratsastaja pääsee tutustumaan hevoseen myös ratsastuksen ulkopuolella. Turvallisen ratsastuksen tärkeä perusasia mielestämme onkin taito olla hevosen kanssa, lukea hevosta eläimenä sekä oppia kommunikoimaan sen kanssa. Tämän taidon voi oppia vain rauhallisessa kanssakäymisessä hevosen kanssa pikku hiljaa. Jokainen ratsastaja myös omalta osaltaan osallistuu ratsastamansa hevosen hyvinvoinnin ylläpitämiseen huolehtimalla sen hoidosta kuin myös sen varusteiden hoidosta huolella!

Järjestämme erilaisia muutaman päivän ratsastus- ja hevosenkäsittelykursseja sekä teorialuentoja eri aihepainotuksilla (esim. koulurata, istunta, junnu, ohjasajo, juoksutus, ruokinta, ensiapu ym..) Näistä, sekä tallillamme pidettävistä rataharjoituksista (koulu ja este) saat tarkempia lisätietoja tapahtumat osiosta. Tallillamme vierailee välillä myös muita alan ammattilaisia pitämässä kursseja, luentoja ym. Kursseille, luennoille, rataharjoituksiin ym. ovat tervetulleita myös tallin ulkopuoliset ratsukot. Tilanteen mukaan kursseilla ja rataharjoituksissa ym. vieraileville hevosille järjestyy tallista myös karsina yöpymiseen.