Ratsastustuntien pidosta vastaa pääsääntöisesti Petra, mutta myös Noora pitää joitakin tunteja. Tunteja pidetään vakituisesti kaikkina arki-iltoina sekä lauantaisin. Tunnit pidetään 2-3 hengen ryhmissä. Tunneille voi osallistua omalla, vuokrahevosella tai Vivelyn omistamalla hevosella. Myös muualla asuvat ratsukot ovat tervetulleita mukaan tunneille. Tunneille voi varata vakiotuntipaikan tai osallistua irtotuntiratsastajana. Tunteja on sovittavissa myös vakiotuntikalenterin ulkopuolelle sekä yksityistunteina. Ratsastustunnit ovat pääsääntöisesti kouluratsastusta keskittyen paljon ratsastajan istuntaan ja perustyöskentelyyn hevosen kanssa. Tunneilla kukin voi harjoitella asioita rauhassa omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteita, oli ne sitten kilpailullisia tai muita. Opetuksessamme tavoitteena on terve hevonen ja tyytyväinen ratsukko. Halukkaille järjestyy myös puomi-, este- sekä ohjasajotunteja.
Vivelyllä on omistuksessaan muutamia asiakaskäyttöön tarkoitettuja hevosia, joilla voit osallistua tunneillemme. Vakioratsastajille pyrimme löytämään hevosistamme vakiohevosen, jolla tunneille pääsääntöisesti osallistutaan. Tarvittaessa voidaan ratsastaa myös muilla Vivelyn hevosilla. Vakioratsastajat voivat halutessaan osallistua Vivelyn hevosilla myös tallilla järjestettäviin muihin valmennuksiin (kuten ratsastusseura Horsy Teamin valmennukset) ja kilpailuihin. Sovittaessa onnistuu osallistuminen valmennuksiin ja kilpailuihin myös muualla kuin kotitallilla. Vakioratsastajilla on mahdollisuus vakiotuntipäivänsä lisäksi ottaa vuokrapäivä (tai useampi) jostakin hevosesta itsenäiseen ratsastukseen. Tämä on oivallinen tapa päästä harjoittelemaan esim. kohti oman hevosen hankintaa tai jos haluaa muuten päästä harrastamaan enemmän, mutta oman hevosen omistamiseen ei ole mahdollisuutta. Vivelyn hevoset työskentelevät yhden ratsastajan kanssa per päivä. Kukin ratsastaja on velvollinen hoitamaan ratsastamansa hevosen ennen ja jälkeen ratsastuksen huolella ja rakkaudella. Tämä koskee myös hevosen varusteita. Hevosten kanssa on toivottavaa käyttää aikaa rauhassa touhuiluun ratsastuksen yhteydessä. Vain olemalla ja toimimalla hevosten kanssa paljon voi oppia olemaan hevosten kanssa! Tämä auttaa itse ratsastuksessakin. Ja tietenkin vain hyvin hoidetulla ja hyvinvoivan hevosen kanssa voi asiallisesti ratsastusta harrastaa.
Järjestämme erilaisia muutaman päivän ratsastuskursseja eri aihepainotuksilla (esim. koulurata, istunta, junnu, ohjasajo ym..) kevät-, kesä-, ja syysaikaan. Näistä, sekä tallillamme pidettävistä rataharjoituksista (koulu ja este) saat tarkempia lisätietoja ajankohtaista osiosta. Tilanteen mukaan kursseilla ja rataharjoituksissa ym. vieraileville hevosille järjestyy tallista myös karsina yöpymiseen.
Ratsutus – ja ohjasajopalvelut on sovittavissa Petran ja Nooran kanssa. Se voi olla esim. vakituista viikoittaista tai hetkellinen intensiivisempi jakso hevosen koulutuksen eteenpäinviemiseksi tai vaikkapa omistajan lomamatkan aikaan. Hevosen voi myös tuoda tallimme asustelemaan esim. kuukauden tai parin ratsutusjaksolle.